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Christmas wishlist

"Santa cutie, and fill my stocking with the duplex and checks
Sign your 'x' on the line" (Santa Baby, Eartha Kitt)


Some good music -yes, I still buy CDs, I don't like iPods or other things that harm my already damaged ears. I adore Morrissey and wish I had been older when the Smiths were together -or rather, wish they had been around when I fell in love with their sound. I could have gone to their gigs! Well, of course I don't wish them to go back together now, and I don't think that could ever happen anyway, they're not Take That! Oh, hum, sorry for rambling on about that one.


Some kitchen tongs, mine are long dead so they need replacements as I use them every day...(Lurch)


Some good scales, mine use up batteries like there's no tomorrow, and to prolong their expensive lives I have to take them out when not using the scales. (Soehnle)


A milk jug for my cups of tea. (Cath Kidston)


A butter dish for, well, my butter, that otherwise goes yellow and smelly on the edges, eugh. (Cath Kidston)


A cookbook, I have to keep my reputation and the name of this blog alive. I love the Leon cookbook, so hope the follow-up is just as good. I know it's not the same author but still.


A cashmere cardi, probably a sign I'm getting old, please hold the pearls for another ten years. (Boden)


A pizza stone, I've wanted one for ages and hope Santa has been listening, for I've tried being a good girl all year long, I. have. tried. (any brand will do)

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Nigella's summer crumble

How has your summer been? Has everyone around you been complaining of the weather? Summer' s so much more than just sun and heat though... fruit,  farniente , ice-cream,  apéros  and walks...reading long books, so many little pleasures. Tossa de Mar And lest we forget to turn the oven on, to warm us up... Nigella's summer crumble (from Forever Summer ) is a fantastic way to use up those less-than satisfying apricots that everyone leaves in the fruit bowl, the ones a little less red, the mushy ones, and transform them into deep orange compote under the layer of almondy crumble. Or any other stone fruit for that matter. Parc Guell, Barcelona Summer crumble, adapted from Nigella Lawson in  Forever Summer 750g apricots, stoned and quartered 75g butter 100g self-raising flour or flour with 1/2 tsp baking powder a pinch of salt 25g ground almonds 75g caster sugar 50g flaked or chopped almonds Preheat the oven at 200C. Butter a gratin dish. Layer the fruit

La Réunion en recettes : cari de lotte et son riz au lait de coco

Enfin, je réalise d'autres recettes réunionnaises . La cuisine de la Réunion, au carrefour des continents, à l'image de sa population, associe des saveurs européennes, asiatiques, indiennes et africaines. Je vous propose le cari de lotte, tout simplement parce que je cherchais du poisson ce samedi-là, et que les queues de lotte m'ont tapé dans l'oeil. Pauvres lottes décapitées sur l'étal du rayon poissonnerie, eh oui, la lotte est moche, tellement moche qu'on l'appelle poisson-diable en allemand et en anglais (mais aussi poisson-moine/monkfish), aussi, on la propose souvent débarassée de son faciès. Oui, mais une fois rentrés à la maison, que faire de ces deux beaux filets? Ni une, ni deux, j'ouvre mes tomes de Nigella et Jamie et compulse les index, mais les recettes ne m'emballant pas trop, je pense soudain à en faire un cari et j'ouvre alors Cuisine des Iles de l'Océan Indien (Edisud), ramené lors de mon dernier voyage à la Réunion il y a

Pseudo goulasch hispanisant (avec ou sans mijoteuse)

Avec mes gadgets appareils culinaires, c'est par périodes. Parfois je fais des yaourts pendant des semaines, et puis après j'en ai marre, je les achète. J'avoue avoir assez rarement utilisé la mijoteuse , et surtout pour des plats à cuisson longue type ragoûts, curries, bourguignon, et aussi pour cuire des légumineuses. Mais cette semaine, j'ai décidé de m'en servir plus régulièrement, et de vous en faire profiter. Sympa, hein? ;-) Comme ressources, j'utilise ce livre , mais je ne l'aime pas trop, et surtout la Crockpot Lady , une mine d'or. Et parfois, j'improvise, comme ici, et le résultat était totalement délicieux. Saviez-vous qu'il est plus "écolo" de manger du porc que du boeuf? L'élevage de porcs abîme moins l'environnement que celui des boeufs, bien sûr pour être vraiment écolo, il faut manger végétarien voire vegan, mais à chacun ses convivtions, c'est déjà mieux de manger moins de viande, et de choisir volai