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Valentine's Day custard cream chocolate hearts

Valentine's Day. Love? Hate? Indifferent?


I thought we'd celebrate at home then changed my mind only to find out that our baby-sitter is unavailable tomorrow.
Bah, nevermind. I baked biscuits.
This is an adaptation of Nigella's custard cream hearts recipe in Feast. You just substitute 25g of cocoa for the same amount of flour. Eva has the recipe posted here. If you were to eat the biscuits on their own, they are nice and crumbly and not very sweet. Once they are sandwiched with the custard cream, it becomes difficult to stop eating them.


They look a bit rustic, which I like. I tried to make them look fancier using photo applications but that proved too much trouble to upload. I find they are a more realistic representation of love in daily life. Not photoshop perfect!

Comments

Maria said…
I adore this Nigella recipe! Thanks for reminding me, and for the tip on a chocolate variant! (Or maybe not, lol)
Maria xo
Kelly-Jane said…
Lovely, just right for Valentines.
julie said…
hehe, thank you ladies!
Spencer said…
What a wonderful recipe. I love chocolate and I know I would so love these!
Ain't that the truth! :)) love definitely is not photoshop perfect!
But we wouldn't have it any other way, right?
;)))
julie said…
Mmmhh, you're right Anna! A little bit of grit makes the good times all the better ;)

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Chocolate gelato, glace au chocolat sans oeufs et sa variation vanille

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Piquée chez Bakingsheet, comme d'autres recettes extra, cette glace au chocolat type gelato est très maigre car elle ne contient pas d'oeufs, ni de crème. Si on traduit gelato par glace italienne, on a tout faux bien sûr car cette glace se tient aussi bien que les autres.

J'étais assez étonnée d'apprendre qu'on pouvait faire une base de crème glacée simplement avec du lait et de la maïzena*, mais ma curiosité est récompensée puisqu'il s'agit de l'une des meilleures glaces au chocolat que j'ai mangées (et donc faites). Tout aussi bonne, voire meilleure, peut-être, que le sorbet au chocolat noir de Pierre Hermé?


3 tasses de lait - 75cl
2/3 tasse de sucre en poudre ou 140g environ
3/4 tasse de cacao non sucré-90g
1,5 cs de maïzena

Porter …